Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 75,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Type wijn

Land

Inhoud in cl

Regio

Biologisch

Type sluiting

Champagne

Toon filters

Champagne

Champagne is een mousserende wijn waarvan de druiven groeien, geoogst en geproduceerd worden in de champagnestreek. Een mousserende wijn mag alleen de naam champagne krijgen als de drank afkomstig is uit de champagnestreek. 
In het noordoosten van Frankrijk ligt de champagnestreek, deze regio is ook het meest noordelijke gebied dat geschikt is voor de wijnbouw. 

Champagne serveren 
om in de feestelijke stemming te komen is een glaasje bubbels natuurlijk een slimme zet, maar dit moet natuurlijk wel op de juiste manier geserveerd worden. Champagne is ook nog eens stukken lekkerder onder de ideale omstandigheden. 

Serveer de champagne op de juiste temperatuur. Bij een te koele champagne zul je minder genieten van de heerlijke aroma’s. Een te warme champagne zorgt voor een minder volle smaak en een mindere mousse. 

Om de heerlijke aroma’s van de champagne te behouden worden voor glazen flûtes gebruikt. 
Voor het inschenken van champagne houd je de fles aan de onderkant vast, met je duim op de bodem van de fles. Om overmatige bubbels in het glas te voorkomen houd je fles schuin tijdens het inschenken. Als laatst schenk elk glas in 2 fases in, vul de eerste keer de champagne tot een kwart van glas en laat het schuimzakken, vul daarna het glas iets boven de helft en genieten maar!  

Bewaar de champagne horizontaal op een donkere plek op een temperatuur van 10 tot 12 graden. De ideale opbergruimte is vrij van geur, tocht en trillingen.